Βιβλιογραφία για τον Ν. Ζέρβα και τον ΕΔΕΣ ~ Ά μέρος




           Η βιογραφία του Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα. Από τη δράση του στους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι την ενασχόλησή του με την πολιτική. Ο συγγραφέας Διονύσης Μπερερής, απαλλαγμένος απο ιδεολογικές εμμονές, καταφέρνει να αναλύσει τα γεγονότα του βίου και της δράσης του Στρατηγού με βάση πρωτογενείς πηγές και πληροφορίες. Κυκλοφόρησε το 2007 από τον Αιτωλοακαρνανικό Τύπο.







  "Οι Οπλαρχηγοί του ΕΔΕΣ" αποτελούν επεξεργασμένη έκδοση της διδακτορικής διατριβής του Βαγγέλη Τζούκα, όπως αναφέρεται και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. "Στόχος του είναι η διερεύνηση των διαδικασιών συγκρότησης των ενόπλων σωμάτων του ΕΔΕΣ στον χώρο της Ηπείρου κατά την περίοδο 1942-1944". Κυκλοφόρησε το 2013 από το βιβλιοπωλείον της Εστίας.




     Ο Διδάκτωρ Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Παπαφλωράτος μέσα από το σύγγραμμά του για τον ΕΔΕΣ, παρουσίασε άγνωστες πτυχές της Οργάνωσης. Με πρωτογενείς πηγές και αρχειακό υλικό του ΕΔΕΣ, αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα. Ο ίδιος μάλιστα γράφει: "Ήρθε ο καιρός να δοθεί μια τεκμηριωμένη απάντηση σε όσους επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την Ιστορία". Κυκλοφόρησε το 2007, από τις εκδόσεις Περισκόπιο και αποτελεί σειρά των μονογραφιών του περιοδικού "Στρατιωτική Ιστορία".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιστορία Εικονογραφημένη τεύχος Μαΐου 2019: αφιέρωμα στον ΕΔΕΣ

Φωτογραφικό υλικό για τον ΕΔΕΣ και τους πρωταγωνιστές της οργάνωσης

Τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τους 140 εκτελεσθέντες στο Νταλαμάνι